Hlavní obsah

Čína řeší přenos covidu v mraženém mase. Kanton zakázal dovoz z rizikových zemí

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čína se aktuálně zabývá možným přenosem koronaviru prostřednictvím mražených potravin. Čínské město Kanton (Kuang-čou), metropole ekonomicky nejvýznamnější provincie Kuang-tung, zakázalo dovoz mraženého masa ze zemí s vysokým výskytem nemoci covid-19. V pondělí na to upozornil server listu Financial Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Součástí provincie Kuang-tung je také město Šen-čen, které tvoří speciální ekonomickou zónu a patří k nejrychleji rostoucím městům na světě. Právě Šen-čen minulý týden oznámil pozitivní test na covid u mražených kuřecích křídel z Brazílie. Brazilská vláda se proti tomuto tvrzení ohradila.

Kantonské úřady v neděli oznámily dočasný zákaz dovozu mraženého masa a mražených mořských plodů z rizikových oblastí. Konkrétní země nicméně nejmenovaly.

Úřady zároveň nařídily RNA testy na covid-19 všem zaměstnancům, kteří přišli do styku s těmito mraženými potravinami.

Čínská ekonomika ve druhém čtvrtletí vzrostla o 3,2 procenta

Ekonomika

V prvním pololetí se do provincie Kuang-čou dovezlo mražené maso v úhrnné hodnotě 665 milionu dolarů (14,6 miliardy korun).

Kuang-čou je nejlidnatější čínskou provincií se 113 miliony obyvateli. Provincie je zodpovědná za více než desetinu čínského hrubého domácího produktu (HDP).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám