Hlavní obsah

ČEZ rozšíří elektrárnu v Počeradech o tři bloky

– PRAHA/SOFIA

Energetická společnost ČEZ rozšíří stávající tepelnou elektrárnu v Počeradech. Uvažuje, že ke komplexu přistaví ještě tři bloky, z nichž každý by měl mít výkon asi 300 megawattů. Informoval o tom člen představenstva Jiří Borovec. Zda budou bloky opravdu tři, ale podle něj zatím není definitivní.

Foto: Jan Krkoška

Sněžné dělo na staveništi pomáhá eliminovat prášení.

Článek

Firma už dříve zveřejnila, že uvažuje o tom, že v ČR postaví další tepelnou elektrárnu a rozšíří jinou v místech, kde jsou zásoby uhlí nízké a na úplně novou elektrárnu by nestačily. Do obnovy elektráren chce firma investovat asi 100 miliard korun.

ČEZ zůstal na bulharském seznamu

Společnost ČEZ se také dozvěděla, že zůstala na seznamu zájemců o privatizaci tří bulharských tepelných elektráren. Ze dvanácti společností, které podaly nabídku, byla vyřazena jen jedna

"Jde o krok, kde jsme neočekávali překvapení. Jde o splnění kvalifikačních předpokladů a přístup k dalším informacím," řekl mluvčí ČEZ Ladislav Kříž.

Mezi dalšími zájemci jsou už tradiční konkurenti při privatizacích dosud státních elektráren - německý E.ON, italský Enel, ruská RAO. Zájem ale mají například i řecká, britská nebo japonská společnost.

Reklama

Související články

ČEZ získá rumunskou distribuční firmu

Elektrárenská společnost ČEZ dosáhla dalšího úspěchu na evropském energetickém trhu. Poté, co minulý měsíc koupila tři distribuční firmy v Bulharsku, stala...

Výběr článků

Načítám