Hlavní obsah

Cestovní kancelář Eurotravel zkrachovala

PRAHA

Šumperská cestovní kancelář Eurotravel vyhlásila minulý týden úpadek. Šedesát jejích klientů, kteří byli na zájezdu v Itálii, dopravila na své náklady zpět slovenská pojišťovna Union, u níž byla kancelář pojištěna proti úpadku.

Článek

Eurotravel se dostal do finančních problémů a nemůže hotelům a dopravcům platit za služby.

"Klienti řádně dokončili zájezd a naše pojišťovna pro ně poslala autobus," řekla Novinkám mluvčí slovenské pojišťovny Union Nina Zelníková. Lidé byli na dovolené ve městě Lido di Adriano.

Eurotravel je menší šumperská cestovní kancelář. Kromě Itálie nabízela  zájezdy do Chorvatska, Maďarska a Španělska. Kancelář patří bývalému šumperskému učiteli Jaromíru Němcovi. V pondělí v cestovní kanceláři nikdo nezvedal telefon.

Pojišťovna se o úpadku dozvěděla minulý čtvrtek, klienty přivezla pojišťovna v sobotu, v den, kdy měli řádně ukončit zájezd. Žádné dramatické situace, že by lidé neměli kde bydlet, se podle Zelníkové  nekonaly.

Klienti, kteří měli u cestovní kanceláře zaplacený zájezd, mohou pojišťovnu požádat o vyplacení náhrady. Slovenská pojišťovna Union má pobočku v ČR a pojištěno je u ní asi 100 českých cestovních kanceláří.

Čtvrtý krach sezóny

Letošní sezónu skončily s činností už čtyři cestovky. Kromě Eurotravelu také Macdino Travel, I´m travelling a s ní propojená cestovka Detur.

Pád I´m travelling byl velmi emotivní, kancelář nezaplatila dopravci, který následně odmítl klienty přepravit na dovolenou do Turecka.  Lidé tak na konci července zůstali na letišti a nevěděli, co se děje.

Macdino Travel zkrachoval na začátku září. Důvodem prý byly požáry v Řecku. Právě na tuto zemi se kancelář specializovala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám