Hlavní obsah

Čeští dlužníci splácejí dluhy po Němcích nejlépe v Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemští dlužníci jsou ve splácení závazků druzí nejúspěšnější v Evropě po Němcích. Za posledních deset let usilovalo o vstup do procesu oddlužení 200 tisíc lidí s celkovým objemem dluhů 125 miliard korun. Úspěšně oddlužení lidé dokázali v průměru uhradit 56 procent svých dluhů. Data v úterý představila Hospodářská komora ČR ve spolupráci se společností InsolCentrum.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tuzemští dlužníci jsou ve splácení závazků po Němcích druzí nejúspěšnější v Evropě. Ilustrační snímek

Článek

Vysoká úspěšnost splácení podle viceprezidentky komory Ireny Bartoňové Pálkové koresponduje zejména se silným ekonomickým růstem v posledních letech.

„Skutečnost, že čtvrtina dlužníků uhradila všechny své závazky, tedy sto procent, svědčí o dobře nastavených současných parametrech pro oddlužení,” uvedla Bartoňová Pálková.

Nejnovější statistiky oddlužení navíc ani neodpovídají běžným regionálním ekonomickým rozdílům v jednotlivých krajích. Vysokou schopnost dostát svým závazkům podle dat vykazují i dlužníci v oblastech s vyšší nezaměstnaností jako Moravskoslezský nebo Ústecký kraj.

Reklama

Související články

Vláda podpořila dluhovou amnestii

Vláda ve středu schválila novelu insolvenčního zákona, přezdívanou kritiky dluhovou amnestií. Ta má umožnit oddlužení širšímu okruhu dlužníků, bez ohledu na...

Výběr článků

Načítám