Hlavní obsah

České radiokomunikace opouštějí na burze elitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražská burza ve středu s platností od čtvrtka 23. září vyřadila z obchodování v systém SPAD akcie Českých radiokomunikací (ČRa). Důvodem je malý zájem makléřů. Akcie skončily i v bázi indexu PX-D.

Foto: Jan Řehounek

Linda Markusová přebírá ocenění.

Článek

"Počet tzv. tvůrců trhu poklesl pod limitní hranici tří brokerů," vysvětlil zástupce ředitele burzy Vladimír Ezr.

"Nadále však bude obchodována v automatických obchodech, a to v rámci aukčního a kontinuálního režimu, a blokových obchodech," dodal. Postupně ale bude titul stažen úplně. "Je to rozhodnutí trhu, nijak komentovat to nebudeme," řekl mediální zástupce společnosti Pavel Kočiš.

Atraktivita ČRa se mezi obchodníky a investory snížila poté, co jejich majoritní vlastník Bivideon během veřejného odkupu akcií zvýšil podíl ve firmě na 94,2 procenta. Burza tak mohla obchodovat jen minimální procenta akcií.

ČRa se v systému SPAD obchodovaly od 26. října 1998. V prestižním systému uznávaném zahraničními investory tak zůstalo sedm společností, Erste Bank, Český Telecom, Unipetrol, ČEZ, Komerční banka, Phillip Morris ČR a Zentiva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám