Hlavní obsah

České Iveco dodá do Ázerbájdžánu 151 autobusů za 900 miliónů

Český výrobce Iveco Czech Republic z Vysokého Mýta podepsal kontrakt na dodávku 151 autobusů v hodnotě téměř 900 miliónů korun do Ázerbájdžánu. Pojištění vývozu autobusů do hlavního města Baku ve středu schválila státní Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP), uvedla mluvčí pojišťovny Hana Hikelová.

Foto: Profimedia.cz

Na ilustračním snímku autobus Iveco v italské Florencii

Článek

Obnovení vozového parku je naplánováno na tento rok především proto, že Baku bude v červnu hostit historicky první sportovní Evropské hry. Město přivítá v červnu 6000 sportovců z evropských zemí. Právě pro zajištění dopravy sportovců a návštěvníků her budou sloužit české autobusy.

EGAP dosud v Ázerbájdžánu pojistil export za více než 53 miliard korun. České firmy se tam podílely hlavně na infrastrukturálních projektech, jako je například rekonstrukce a modernizace dálnice či železnice.

O dalších možnostech uplatnění českých vývozců v této zemi jedná v těchto dnech ministr průmyslu a obchodu ČR Jan Mládek, kterého v Baku doprovází téměř 40 zástupců českých firem.

Iveco Czech Republic vzniklo přejmenováním české firmy Karosa v roce 2007. Patří do skupiny Fiat Industrial se sídlem v Turíně.

Reklama

Výběr článků

Načítám