Hlavní obsah

České aerolinie rozšířily flotilu letadel

Právo, jn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Český Brod, Roudnice nad Labem a Bechyně jsou jména tří nových Boeingů 737 pro střední tratě, které ve čtvrtek pokřtily České aerolinie (ČSA). Počet strojů, které pro firmu létají, tak stoupl na 43.

Foto: Jana Slováková

Studenti výtvarných oborů na exkurzi v Praze 2016

Článek

"Doplnění flotily je dalším krokem v bezprecedentním růstu naší letecké společnosti," zdůraznil při křtu prezident ČSA Jaroslav Tvrdík. Společnost je pořídila pomocí tzv. operativního nájmu.

ČSA nyní mají letadla typů ATR 42 a 72, Boeing 737 a Airbus A310. Za letošních prvních osm měsíců přepravila rekordních 2,9 miliónů cestujících, o 26 procent více než ve stejném loňském období. Od začátku roku do konce srpna uskutečnila letadla ČSA 21 078 letů, což představuje meziroční nárůst o osmnáct procent. 

Českým aeroliniím se vyplatilo snížit na jaře ceny letenek do dvou desítek evropských destinací. Nyní ale, podobně jako množství dalších leteckých společností, zavedly zvláštní příplatek k letence kvůli drahé ropě. Na evropských linkách činí tři eura, na dálkových je to eur pět.

Reklama

Výběr článků

Načítám