Hlavní obsah

Česká pojišťovna zvedla zisk o téměř desetinu na 3,9 miliardy

Praha

Česká pojišťovna (ČP) dosáhla loni zvýšení čistého zisku v porovnání s rokem 2011 o devět procent na 3,9 miliardy korun. Na pojistném největší pojišťovna na tuzemském trhu vybrala přes 32 miliard korun, tedy o čtyři procenta méně než předloni. Domácí pojišťovny vybraly v roce 2012 na pojistném celkem 115,5 miliardy korun, což byl meziroční pokles o 0,1 procenta.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Udržujeme si stabilní profitabilitu i ve velmi složitém prostředí. V posledních letech jsme realizovali rozsáhlé strukturální úspory v provozních nákladech, a můžeme tak zásadně investovat do budoucnosti,“ uvedl generální ředitel ČP Pavel Řehák.

Podle Řeháka došlo k úsporám ve výši 555 miliónů korun, z nichž zpět do ČP bylo reinvestováno přibližně 180 miliónů korun.

Předepsané pojistné neživotního pojištění ČP činilo loni 19,5 miliardy korun, v životním pojištění pak 12,5 miliardy. ČP před rokem a půl oznámila, že chce stabilizovat a postupně i zvýšit svůj podíl na trhu. K tomu jí mají pomoci nové produkty, zrychlení služeb a reorganizace obchodní sítě. Do tohoto konceptu se rozhodla investovat přes miliardu korun.

ČP je součástí Generali PPF Holdingu B.V., který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje aktiva za 15 miliard eur (zhruba 380 miliard korun) a poskytuje v regionu služby více než 13 miliónům klientů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám