Hlavní obsah

Koruna se přiblížila na dostřel hranici 26 korun za euro

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koruna i ve středu pokračuje v posilování. V průběhu dne se „nebezpečně” přiblížila k hranici 26 korun za euro. Odpoledne se dostala na hodnotu 26,09 Kč/euro. Vyplývá to z dat serveru Kurzy.cz. Koruna posiluje i proti dolaru, kde zpevnila o 1,82 procenta na 21,938 Kč/dolar.

Článek

Koruna po zavedení koronavirových opatření nejprve prudce oslabila, následně začala pozvolna posilovat. V posledních dnech se pohybovala kolem 26,20 koruny za euro.

V pondělí česká měna oslabila k 26,32 Kč/euro, aby následně v úterý posílila zpět na 26,22 Kč/euro.

Ekonom skupiny Natland Petr Bartoň v úterý pro Novinky odhadl, že by koruna mohla 26korunovou hranici k euru překonat v říjnu, kdy klesne nejistota ohledně budoucnosti evropské ekonomiky.

Koronavirus znehodnotil korunu, jsme o desetinu chudší

Ekonomika

Hodnota koruny se silně propadla ve druhé polovině března, kdy ji dolů strhly obavy z globálního šíření nemoci covid-19. Na pomyslné dno si sáhla 24. března, kdy jedno euro vyšlo na 27,81 koruny.

Koruna i další regionální měny v podobných situacích oslabují, protože je investoři podobně jako akcie považují za riziková aktiva.

Reklama

Související články

Koruna je k dolaru nejsilnější za dva roky

Česká měna je k americkému dolaru nejsilnější od září 2018. Jeden dolar se prodává za 22,25 koruny. To je o 31 haléřů více, než byl páteční závěr obchodování....

Výběr článků

Načítám