Hlavní obsah

Češi ovládli žebříček nejrychleji rostoucích technologických firem ve střední Evropě

ČTK, jz

Nejrychleji rostoucí technologické firmy ve střední Evropě ovládly české společnosti. České společnosti ovládly žebříček padesátky. Do 21. ročníku soutěže Deloitte Technology Fast 50 CE se dostalo 21 českých technologických společností. Druhé místo obsadil logistický startup DoDo, třetí aplikace pro pronájmy nemovitostí UlovDomov.cz a čtvrtým je vyhledávač nábytku FAVI. Vítězem je polský výrobce balení na míru Packhelp.

Foto: Deloitte

Článek

Deloitte Technology Fast 50 CE porovnává růst přihlášených technologických firem za období předchozích čtyř let, letos tedy v období 2016 až 2019. Tržby DoDo dosáhly růstu 8427 procent, UlovDomov.cz 5535 procent a FAVI 3389 procent.

V druhé desítce žebříčku jsou další tři české firmy, on-line poskytovatel půjček Zonky (12. místo, 1347 procent), prodejce originálních dárků Manboxeo.cz (15. místo, 1279 procent) a experti na cloud Stratox Enterprises (18. místo, 1099 procent).

V kategorii vycházejících hvězd Rising Stars, tedy firem, které se kvůli krátké době na trhu ještě nedostaly do hlavní soutěže, zvítězil stejně jako loni fintech FTMO (FF Trader) a druzí jsou GreyCortex, podnikající v kybernetické bezpečnosti. Celkem v této kategorii figuruje deset českých firem.

Ocenili 66 ze 108 českých firem

Letos se do středoevropského žebříčku přihlásilo 108 českých firem. Ocenění v různých kategoriích ve středoevropském regionu získalo 66 z nich.

„Výsledky letošního ročníku Fast 50 potvrzují, že technologickým firmám se v ČR stále více daří. Místní podnikatelé si pak úspěch nenechávají jen pro lokální nebo regionální trh. Řada z nich už dosahuje výrazných úspěchů v zahraničí, včetně náročného amerického trhu,“ uvedl Jiří Sauer, ředitel programu Deloitte Technology Fast 50 CE.

Reklama

Výběr článků

Načítám