Hlavní obsah

Češi loni prosázeli 124 miliard, nejvíc na automatech

Češi loni prosázeli celkem 123,9 miliardy korun, což je meziročně o 0,9 procenta méně. Nejvíce z toho, 51,4 miliardy korun, připadlo na interaktivní videoloterijní terminály, což představuje 41,5 procenta všech vložených peněz. Vyplývá to ze statistiky, kterou na svém webu zveřejnilo ministerstvo financí.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Ilustrační foto

Článek

Z celkové výše prosázených sázek se hráčům na výhrách vrátilo 95,3 miliardy korun, provozovatelům tak zůstalo 28,6 miliardy korun.

Největší nárůst objemu vložených částek nastal podobně jako v roce 2012 v oblasti číselných a okamžitých loterií, u karetních turnajů pořádaných v kasinech či u internetových kurzových sázek.

Foto: David Ryneš, Novinky

Loterie v Česku

"Nově evidujeme zvýšení objemu vložených finančních prostředků také u binga, které v minulých třech letech zažívalo stagnaci," uvedl resort na svém webu.

Naproti tomu nastal meziroční propad zejména u peněžitých a věcných loterií, lokálních loterijních systémů, výherních hracích přístrojů a u karetních turnajů hraných prostřednictvím internetu.

Podíl nejrozšířenějšího typu hazardu, interaktivních videoloterijních terminálů, na celkových vložených částkách se proti loňsku nezměnil, činil shodně 41,5 procenta. Terminály také přinesly svým provozovatelům největší příjmy, když jim z prosázených peněz zůstalo více než 14 miliard korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám