Hlavní obsah

Ceny benzínu a nafty v Česku stagnují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny pohonných hmot v Česku stagnují, benzín Natural 95 za uplynulý týden zdražil v průměru o haléř na 29,55 koruny za litr, nafta o dva haléře zlevnila na 28,40 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 2. srpnu

Článek

Ceny pohonných hmot v zemi postupně od konce dubna jen s menšími výkyvy klesaly.

Nejdražší pohonné hmoty zůstávají v Praze. Řidiči v hlavním městě zaplatí za benzín průměrně 30,39 koruny za litr a za naftu 29,39 koruny za litr. V žádném jiném regionu Česka jejich cena nepřekročila 30 korun za litr, respektive 29 korun za litr.

Nejlevněji natankují řidiči benzín v Ústeckém kraji, kde stál ve středu Natural 95 v průměru 29,16 koruny za litr. Jen o haléř byl dražší v Libereckém kraji. Nafta vyjde motoristy nejlevněji v Královéhradeckém kraji, na 27,71 koruny za litr.

Benzín a nafta byly letos nejdražší na začátku března, kdy se litr Naturalu 95 prodával za 31,34 koruny a litr nafty za 30,56 koruny za litr. Po následujícím krátkém poklesu ceny opět začaly v dubnu stoupat, ale od konce dubna klesaly.

Podle analytika společnosti Finlord Borise Tomčiaka mohou pohonné hmoty dál mírně zdražovat. „Důvodem obratu je zejména významný nárůst cen ropy na světových trzích. Cena ropy Brent vyskočila nad 52 dolarů za barel,” upozornil Tomčiak.

Reklama

Výběr článků

Načítám