Hlavní obsah

Central Group koupil obří areál na Zličíně. Postaví tam byty

Novinky, tov

Developer Central Group koupil od Pražské správy nemovitostí (PSN) průmyslový areál v Praze Zličíně, kde původně sídlil Siemens. Na pozemku o rozloze 36 hektarů chce postavit rezidenční čtvrť. Central Group o tom informoval ve čtvrtek, jde o dosud největší akvizici firmy.

Foto: Mapy.cz

Areál po bývalé továrně Siemens na Zličíně

Článek

Obě strany transakce se dohodly na mlčenlivosti ohledně ceny pozemku. Odborníci ji podle ČTK odhadují na zhruba dvě miliardy korun.

Central Group plánuje na místě vybudovat rezidenční čtvrť s obchody a restauracemi v přízemí bytových domů a s několika mateřskými školami.

Velký prostor, který dnes odděluje původní starý Zličín od komerční a obytné zóny u stanice metra, spojí obě části oblíbené rezidenční městské čtvrti. Pozemky přímo navazují na areál po bývalé Tatře Zličín, který je také v majetku Central Group a kde společnost plánuje zahájit výstavbu zhruba 500 bytů již v letošním roce.

„Areál na Zličíně je pro nás velkou výzvou. Jde o vůbec největší území, které budeme revitalizovat a které bychom chtěli změnit v živou rezidenční čtvrť se vším, co k tomu patří,“ řekla výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková. Středem lokality by podle ní měla vést tramvajová trať.

Třikrát větší než Parková čtvrť

Urbanistickou studii k projektu hodlá společnost podobně jako v případě dalších svých velkých areálů zadat některému z předních českých architektonických ateliérů.

Plocha pozemku dosahuje téměř 36 hektarů (360 tisíc metrů čtverečních) a je tak například třikrát větší než severní část Nákladového nádraží Žižkov, kde Central Group připravuje Parkovou čtvrť s velkým parkem a hodnotným veřejným prostorem pro zhruba 2100 až 2600 bytů.

V současnosti je pozemek na Zličíně využíván jako tovární areál s velkou výrobní halou. Po dobu přípravy budoucího projektu, tedy ještě mnoho následujících let, zůstane současné využití zachováno, dodal developer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám