Hlavní obsah

Celníci zavřeli kvůli EET wellness „pro zamilované” v Praze

Kvůli nedodržování zákona o elektronické evidenci tržeb (EET) celníci letos uzavřeli v Praze už šestou provozovnu. Je to wellness studio, jehož majitelka si podle celníků ani nepožádala finanční úřad o autentizační údaje, nezasílala správci daně datovou zprávu o uskutečněné evidované tržbě a nevystavovala účtenky, uvedla v úterý mluvčí celníků Ivana Kurková.

Foto: Celní úřad pro hl. m. Praha

Celníci zavřeli wellness kvůli EET

Článek

Pokutu provozovatelce podniku, který prezentovala jako místo pro „zamilované, kteří chtějí utéct z reality a užít si příjemnou chvíli pospolu”, celníci na místě neudělili, případ ale předali do právního řízení, ve které hrozí za zjištěná porušení zákona až půlmiliónová pokuta.

Celníci již dříve v Praze kvůli EET uzavřeli několik provozoven - šlo o penzióny, ubytovny a obchody. Poté, co majitelé začnou plnit podmínky - v první řadě si pořídí a zaregistrují elektronickou pokladnu -, mohou znovu otevřít.

Foto: Celní úřad pro hl. m. Praha

Uzavřený podnik

Dodržování zákona o evidenci tržeb mohou kontrolovat celníci i pracovníci finanční správy. Pro restaurace a hotely začala platit elektronická evidence tržeb v prosinci 2016, pro podnikatele ve velkoobchodu a maloobchodu od loňského března.

Vláda ji zavedla s cílem zlepšit výběr daní a narovnat podnikatelské prostředí. Pravicová opozice systém ale považuje za další byrokratickou bariéru pro podnikání hlavně pro menší firmy a živnostníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám