Hlavní obsah

Celníci zabavili 11 tisíc padělaných náhradních dílů do traktorů Zetor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celníci zabavili na jižní Moravě a v Pardubickém kraji 11 tisíc náhradních dílů do traktorů značky Zetor. Mají podezření, že jde o padělky. Pokud se potvrdí, způsobená škoda by se mohla pohybovat kolem tří miliónů korun. Ve středu to řekla mluvčí brněnského celního ředitelství Lada Temňáková.

Foto: ČR správa Celní, ČTK

Celníky upozornil na prodej podezřelého zboží přímo výrobce traktorů - brněnská společnost Zetor Tractors.

Článek

Celníky upozornil na prodej podezřelého zboží přímo výrobce traktorů - brněnská společnost Zetor Tractors.

"Podle vyjádření výrobce je námi zajištěné zboží s největší pravděpodobností padělané, tedy neoprávněně označené názvem a logem firmy," uvedla mluvčí. Doplnila, že celníci ve firmě na Brněnsku, která prodává náhradní díly do zemědělské techniky, zajistili 8 300 a v Pardubickém kraji 2 700 náhradních dílů.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: ČR správa Celní, ČTK

Šlo například o pístní kroužky do traktorových motorů, vše balené v krabicích s nápisem Zetor.

Šlo například o přední a zadní svítilny, pístní kroužky do traktorových motorů, vše balené v krabicích s nápisem Zetor. Dále celníci zabavili obaly s logem Zetor, kopie dílenských příruček a také katalogů náhradních dílů této značky.

"V případě, že se podezření potvrdí, dopustí se subjekt, který takové výrobky nabízí, klamavé obchodní praktiky ve smyslu zákona o ochraně spotřebitele," uvedla mluvčí. Za to firmě hrozí propadnutí zboží a pokuta až pět miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám