Hlavní obsah

Call centrum Českých drah se v důsledku stávky ocitlo pod palbou dotazů

– Praha
Novinky, pit

Z důvodu čtvrteční stávky odborových organizací v dopravě vyřizuje call centrum Českých drah (ČD) rekordní počet dotazů. Informoval o tom mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Ke 14. hodině se jednalo téměř o 1100 telefonických hovorů a přes 500 mailů,“ uvedl Šťáhlavský s tím, že i přes obsazení maximálního počtu pracovišť byly v některých chvílích čekací doby na přijetí hovoru až pět minut. Dotazy prostřednictvím e-mailů jsou vyřizovány v průměru do jedné a půl hodiny.

Podle Šťáhlavského přistoupily ČD kvůli velkému počtu dotazů k posílení call centra. Nejvíce dotazů souvisí s informacemi o náhradní dopravě, postupu při vracení jízdenek v souvislosti se stávkou a k provozu ČD v pátek 17. června, tedy v první den po stávce.

Ve středu, v předvečer stávky, vyřídilo call centrum dvojnásobek dotazů oproti běžným pracovním dnům. Bylo přijato více než 2500 telefonických dotazů a vyřízeno přes 1000 mailových dotazů. „Někteří operátoři vyřídili za svou směnu téměř 300 hovorů,“ připomněl Šťáhlavský.

České dráhy plánují obnovení provozu podle jízdních řádů v pátek 17. června. První vlaky by se měly rozjet hned krátce po půlnoci. Podle Šťáhlavského činí předběžné škody, které čtvrteční stávka ČD způsobila, přibližně 70 miliónů korun. Další nárůst se dá očekávat ještě v důsledku plateb za náhradní autobusy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám