Hlavní obsah

Bulharský regulátor zablokoval prodej tamní televize skupině PPF

Aktualizováno

Bulharský regulátor zablokoval plánovaný prodej bulharské mediální společnosti Nova Broadcasting Group české investiční skupině PPF. S odvoláním na sdělení regulátora o tom ve čtvrtek informovala agentura Reuters.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

PPF se letos v únoru dohodla, že koupí 95 procent firmy Nova Broadcasting od skupiny Modern Times Group (MTG) a zbývajících pět procent od společnosti Eastern European Media Holdings. MTG tehdy uvedla, že transakce bulharský podnik ohodnocuje na 185 miliónů eur (4,8 miliardy Kč). [celá zpráva]

Mluvčí MTG ve čtvrtek navzdory rozhodnutí bulharského regulátora agentuře uvedl, že očekává završení dohody o prodeji firmy Nova Broadcasting ve druhé polovině letošního roku.

„Zatím nemáme písemné rozhodnutí k dispozici, a proto ho nemůžeme komentovat,” řekla Novinkám mluvčí PPF Zuzana Migdalová.

Nova je největší bulharská komerční mediální skupina, která zaměstnává kolem 650 lidí. Nemá nic společného s českou televizí Nova.

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. Působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Dceřinými společnostmi PPF jsou například Home Credit nebo Air Bank.

Mezinárodní skupina MTG se zaměřuje na oblast digitální zábavy. Značky z jejího portfolia zahrnují televizní a rozhlasové stanice, stejně jako aktiva z oblasti digitální zábavy. Své kořeny má ve Švédsku a její cenné papíry jsou kótovány na burze Nasdaq Stockholm.

Reklama

Výběr článků

Načítám