Hlavní obsah

Brněnská strojírenská společnost Královopolská RIA je v úpadku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnská strojírenská společnost Královopolská RIA je v úpadku. Rozhodl o tom Krajský soud v Brně. Firma se dvěma sty zaměstnanci žádá o reorganizaci, soud o ní bude rozhodovat začátkem listopadu, kdy se sejde první schůze věřitelů. Soud také ustanovil insolvenčního správce, vyplývá z insolvenčního rejstříku. Firma zaměstnává více než 200 lidí.

Foto: Královopolská RIA

Brněnská strojírenská společnost Královopolská RIA je v úpadku. Zaměstnává 200 lidí.

Článek

Problémy firmy souvisejí zejména s obnovou dvou bloků elektrárny Chvaletice. Provozovatel elektrárny Sev.en EC koncem června vypověděl Královopolské RIA smlouvu kvůli nedodržení termínů. Sama Sev.en EC pak v insolvenčním řízení přihlásila pohledávku kolem 70 miliónů korun.

„Řádný insolvenční návrh a jeho přílohy jsou dostatečným základem pro rozhodnutí o úpadku dlužníka,“ uvedla v usnesení soudkyně Eva Krčmářová. Firma část pohledávek nepopírá, o některé se ale soudí.

Krajský soud v Brně insolvenční řízení zahájil koncem června na základě návrhu britské společnosti Formosana Limited, která tvrdí, že jí brněnská strojírenská společnost dluží zhruba 40 miliónů.

Královopolská RIA insolvenční návrh považuje za šikanózní a tvrdí, že v tomto případě jde o zjevné zneužití institutu insolvenčního řízení jako nástroje konkurenčního boje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám