Hlavní obsah

Brazilské hotely kvůli fotbalu mnohonásobně zdražují

Novinky, Tomáš Volf

Dva týdny před zahájením brazilského mistrovství světa fotbalová horečka prudce stoupá. V průběhu šampionátu rostou ceny hotelových pokojů v některých brazilských městech oproti květnu až na desetinásobek. Vyplývá to z údajů hotelového vyhledavače trivago.cz, který vypracoval přehled cen ubytování během všech zápasů základní skupiny.

Foto: Felipe Dana, ČTK/AP

Letecký pohled na stadión Maracaná a sochu Krista Spasitele v Rio de Janeiru

Článek

Návštěvníci fotbalového mistrovství světa si za ubytování připlatí několikanásobně více, než jsou běžné ceny v květnu. Nejdražší ubytování je v menších a odlehlejších místech konání šampionátu, kde je menší kapacita hotelů.

Vůbec největší zdražení pocítí fanoušci ve městě Cuiaba hluboko ve vnitrozemí na západě země, kde průměrná cena za ubytování ve standardním dvoulůžkovém pokoji mimo období šampionátu činí 2319 korun a v období 12. až 26. června, kdy probíhají zápasy základní skupiny, se zvedne na 14 889 korun. Nejdražší přenocování připadá na zápas Japonska a Kolumbie 24. června (25 251 korun).

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O něco menší, ale stále významný nárůst je patrný v hlavním městě Brasília (9823 korun, 252 procent oproti květnu), Manaus (8 115 korun, 238 procent oproti květnu) a Natal (6761 Kč, 235 procent oproti květnu).

Nejméně zdražují hoteliéři v Riu de Janeiro (6406 korun, 62 procent navíc oproti květnu) a v Sao Paulu (4579 korun, 45 procent oproti květnu).

Během skupinových zápasů zůstává ubytování nejlevnější v jižní části Brazílie, především v Porto Alegre.

Šampionát se hraje celkem v 12 brazilských městech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám