Hlavní obsah

Bosch propustí šest stovek zaměstnanců

Novinky, bož

Německá společnost Bosch do konce roku 2022 zruší šest stovek pracovních míst v mateřské zemi, uvedl server týdeníku Die Zeit. Vedení odborů IG Metall tento krok odmítá a považuje ho za porušení slibů ze strany firmy.

Foto: Christoph Schmidt/dpa/Alamy Live News, Profimedia.cz

Celkem 500 pracovních míst má být zrušeno v továrně na automobilové díly v Reutlingenu.

Článek

Společnost mimo jiné dodává součástky a další zařízení automobilkám. Úsporná opatření reagují právě na propad automobilového trhu.

„Bosch očekává, že v globální automobilové produkci dojde v roce 2019 k propadu o šest procent na zhruba 91 milionů vozů,“ uvedl Andreas Fischer z divize automobilového průmyslu.

Celkem 500 pracovních míst má být zrušeno v továrně na automobilové díly v Reutlingenu, která byla založena v roce 1971. Stovka lidí pak opustí další továrny firmy v Německu.

Emisní aféra: Volkswagen musí odškodnit majitele, platit bude i Bosch

Ekonomika

Odbory IG Metall považují další propouštění za porušení slibů. S vedením firmy se totiž odboráři nedávno domluvili na zachování pracovních míst. Místo toho Bosch v poslední době několikrát přišel s rušením dalších pozic. Dohromady jich bude zhruba 3500, včetně nově oznámených šesti stovek.

Bosch byl také dodavatelem softwaru, s jehož pomocí Volkswagen manipuloval s testy emisí dieselových automobilů. Firma čelí podezření, že se na manipulaci vědomě podílela, nařčení však odmítá.

Společnost ale souhlasila, že v USA v souvislosti s emisní aférou zaplatí 327,5 milionu dolarů (7,6 miliardy korun) více než půlmilionu postižených majitelů dieselových vozů VW.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám