Hlavní obsah

Berkshire Hathaway legendárního Warrena Buffetta sází na Amazon, přikoupila 54 tisíc akcií

Novinky, bož

Společnost Berkshire Hathaway legendárního investora Warrena Buffetta koupila další akcie internetové společnosti Amazon. Svůj podíl navýšila z 483 300 akcií na 537 300, tedy o více než 11 procent. Informovala o tom stanice CNBC.

Foto: Scott Morgan, Reuters

Warren Buffett

Článek

Akcie Amazonu v rukou Berkshire Hathaway mají hodnotu zhruba 947 milionů dolarů (22,06 miliardy korun), uvedla CNBC. Stále jde přitom o zlomek z více než 500 milionů akcií, které Amazon vydal.

Navýšení podílu Buffettovy společnosti v Amazonu vyplynulo z její zprávy pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC), která je datována ke konci června. Buffett přitom oznámil první investici do Amazonu teprve v květnu.

Buffett však nyní oznámil, že tento obchod neinicioval. Akcie Amazonu koupil jménem Berkshire Hathaway „jeden kolega, který se stará o peníze“, řekl Buffett televizi CNBC.

Legendární investor se přitom v minulosti investicím do technologických společností vyhýbal. V roce 2017 však jeho společnost nakoupila akcie Applu a další podíl přikoupila v roce 2018.

Amazon je největší internetový obchod na světě. Jeho zakladatel Jeff Bezos se pravidelně umisťuje v čele žebříčků nejbohatších lidí na světě.

Třetí nejbohatší člověk planety Warren Buffett na konci srpna oslaví 89. narozeniny. Svými investorskými úspěchy si vysloužil přezdívku „věštec z Omahy”. Společnost Berkshire Hathaway, původně textilku v Nebrasce, ovládl v roce 1965. Postupně její aktivity rozšiřoval do dalších segmentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám