Hlavní obsah

Benzin za dva týdny zdražil o 56 haléřů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Za poslední dva týdny se cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 zvedla o 56 haléřů na průměrných 25,49 Kč za litr. Motorová nafta podražila o více než 80 haléřů na zhruba 23,80 Kč. V Praze se průměrná cena benzinu přehoupla přes 26 korun. Vyplývá to z údajů společnosti RR-Auto.

Foto: info Dresden

Adventní hrnečky jsou častým suvenýrem, drážďanské patří mezi ty nejhezčí

Článek

Nejnižší průměrné ceny se drží na severní a jižní Moravě, kde řidiči litr benzinu koupí v průměru za 25,14 až 25,20 koruny. V severních Čechách se cena blíží 25,30 Kč, ve východních stojí litr 25,35 Kč. Ve středních Čechách se cena zvedla na více než 25,50 koruny, v západních a jižních se pohybuje kolem 25,70 Kč.

Motorová nafta v hlavním městě stojí přes 24,70 koruny, což je nejvyšší průměrná cena v republice. Za posledních 14 dní se cena zvedla o více než 90 haléřů na litr. Druhou nejvyšší cenu v republice mají čerpací stanice v jižních Čechách, kde za litr řidiči v průměru platí téměř 24 korun. Za necelých 23,20 koruny tankují řidiči naftu na severní Moravě.

Ceny pohonných hmot rostly v reakci na oslabování koruny a zdražování cen ropy na světových trzích. Podle vyjádření analytiků z minulého týdne by se průměrná cena naturalu měla do konce března pohybovat mezi 25,60 až 25,70 korunami za litr. Zlevňování by se řidiči mohli dočkat prý v dubnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám