Hlavní obsah

Benzín stále pomalu zlevňuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ceny pohonných hmot stále mírně klesají. Za poslední týden zlevnil Natural 95 o dva haléře na průměrných 24,70 koruny za litr. Cena nafty klesla o tři haléře na 22,76 koruny, vyplývá to z údajů společnosti RR-Auto.

Foto: Zdenka Vaníčková

U pařezové chaloupky jste mohli při loňském Pohádkovém lese potkat i Křemílka s Vochomůrkou

Článek

Nejlevnější benzin zůstává v severních Čechách, kde za něj řidiči aktuálně zaplatí průměrných 24,29 koruny. Přibližně o deset haléřů na litr více zaplatí na severní a jižní Moravě. Ve východních Čechách je aktuální průměrná cena benzinu 24,51 koruny, což je o tři haléře méně než před týdnem.

Ve středních Čechách dnes litr benzinu stojí 24,80 koruny, o 16 haléřů dražší je benzin v jižních Čechách. Za více než 25 korun za litr se benzin podle údajů RR-Auto prodává v Praze a západních Čechách. Aktuální průměrná cena v hlavním městě je 25,22 koruny za litr. To je o více než 50 haléřů nad republikovým průměrem a o více než 90 haléřů nad nejnižší průměrnou cenou v republice.

Cena nafty za posledních sedm dní nejvýrazněji klesla ve středních a východních Čechách, a to v obou případech o pět haléřů na litr. V ostatních krajích se ceny buď nezměnily, nebo klesly méně. Nejdražší nafta je v Praze, kde za ni řidiči zaplatí průměrných 23,63 koruny. Nejlevněji je na severní Moravě, stejně jako před týdnem zde dnes stojí 22,32 koruny.

Ceny pohonných hmot u českých čerpacích stanic se odvíjejí od světových cen ropy a ropných produktů, kurzu dolaru a marží prodejců. Ceny ropy na světových trzích sice v poslední době rostly, zároveň však klesal kurz dolaru vůči koruně. Prodejcům se tak otevřel prostor pro zlevňování. Navíc kvůli konkurenčnímu boji nemohou své marže podle analytiků příliš zvyšovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Benzín opět zlevnil o haléře

Pohonné hmoty za poslední týden opět mírně zlevnily. O dva haléře na průměrných 24,76 koruny klesla cena litru Naturalu 95. Cena nafty se snížila o tři haléře...

Výběr článků

Načítám