Hlavní obsah

Benzín i nafta před prázdninami výrazně zdražují

Novinky, tov

Ceny pohonných hmot v Česku třetí týden v řadě stouply, tentokrát však výrazněji než dříve. Nejprodávanější Natural 95 před prázdninami podražil o 37 haléřů a řidiči ho u pump natankují v průměru za 36,76 koruny za litr. Loni touto dobou byl o 60 haléřů levnější. Zdražila také nafta, jejíž cena za poslední týden vzrostla o 28 haléřů na 36,31 Kč/l. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ceny pohonných hmot v ČR podle CCS

Článek

Nejlevnější benzín nabízejí čerpací stanice v Jihočeském kraji, a to za průměrných 36,52 koruny za litr. Nejvyšší cena naturalu je v Plzeňském kraji, kde za něj řidiči zaplatí 37,14 Kč/l.

Pohonné hmoty zdražily proti minulému týdnu bez výjimky ve všech krajích.

Nafta je opět nejlevnější v Královéhradeckém kraji, motoristy tam přijde v průměru na 35,90 Kč/l. Nejdražší je stejně jako před týdnem v Praze, kde stojí 37,42 koruny za litr.

V Praze průměrná cena nejprodávanějšího benzínu Natural 95 stoupla od minulé středy o 52 haléřů na 36,86 koruny za litr. Benzín lze v metropoli nejlevněji koupit v Praze 3, kde stojí průměrných 36,51 Kč/l. Naopak nejvyšší průměrná cena naturalu je v Praze 7, litr tam přijde na 37,34 koruny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám