Hlavní obsah

Benzín a nafta za týden zlevnily o 30 haléřů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty dál zlevňují, za poslední týden o desítky haléřů. Průměrná cena nejprodávanějšího benzínu Natural 95 klesla od minulé středy o 31 haléřů na 32,49 koruny za litr a cena nafty o 25 haléřů na 32,97 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 12. prosinci

Článek

Pohonné hmoty zlevnily pátý týden v řadě, za tu dobu průměrná cena benzínu klesla o více než korunu a nafty o 80 haléřů. Nafta je dražší než benzín od počátku listopadu, předtím tomu tak bylo naposledy v březnu 2015.

Nejdražší paliva z celého Česka zůstávají nadále v Praze, kde za benzín řidiči zaplatí v průměru 33,35 koruny za litr a za naftu 33,60 koruny za litr. Naopak nejlevněji vyjdou pohonné hmoty v Jihočeském kraji. Tamní čerpací stanice prodávají benzín v průměru za 31,75 Kč za litr a diesel za 32,46 Kč za litr.

„Zlevňování pohonných hmot v ČR v minulém týdnu pokračovalo ve vysokých obrátkách. Dodavatelé a prodejci se totiž zbavili zásob pořízených za vyšší cenu a také je konkurenční boj mezi benzínovými pumpami přiměl snížit své marže tak, aby více odrážely aktuální propad cen ropy na světových trzích,” komentoval ekonom Czech Fund Lukáš Kovanda. I v příštím týdnu podle něj lze očekávat další znatelné zlevnění pohonných hmot.

Reklama

Výběr článků

Načítám