Hlavní obsah

Benzin a nafta za týden zdražily o půl koruny na litr

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohonné hmoty v Česku pokračují ve zdražování. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se ve středu u čerpacích stanic prodával v průměru za 29,98 koruny, což bylo o 53 haléřů více než před týdnem. O 48 haléřů zdražila také nafta. Za litr dieselu řidiči dají průměrně 28,62 koruny. Vyplývá to z dat společnosti CCS.

Článek

Meziročně je Natural 95 stále o 1,08 koruny levnější. Cena nafty meziročně klesla o 1,98 koruny.

Nejlevnější benzin tankují řidiči v Královéhradeckém kraji, kde je litr v průměru za 29,66 koruny. V tomto případě došlo za týden ke zdražení o 48 haléřů na litr.

Nafta je nejlevnější v Karlovarském kraji, litr tam prodávají za 28,23 koruny. To je o 45 haléřů více než před týdnem.

Benzín za týden zdražil o půl koruny

Ekonomika

Naopak nejdražší benzin natankují řidiči na Vysočině, kde litr benzinu vyjde průměrně na 30,40 koruny. Za týden tam zdražil o 77 haléřů.

Nejdražší naftu nabízejí čerpací stanice v Praze, a to za 29,52 koruny za litr. Za týden její cena vzrostla o 52 haléřů za litr.

Ceny ropa na světových trzích ve středu rostly. Kolem 20:35 SEČ se barel severomořské ropy Brent s dodáním v květnu prodával zhruba za 67,98 USD a proti předchozímu závěru vykazoval růst o 0,7 procenta.

Kontrakt na americkou lehkou ropu West Texas Intermediate s termínem dodání v dubnu připisoval ve středu zhruba o 0,8 procenta na 64,51 USD.

Foto: Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 10. březnu

Reklama

Související články

Benzin a nafta za týden zdražily o dvacetník

Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu citelně zdražily. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se ve středu u čerpacích stanic prodával v průměru za 28,98...

Ropa je na ročním maximu

Ceny ropy dnes vystoupily na více než roční maxima poté, co se skupina ropných těžařských států OPEC+ rozhodla ponechat těžební limity příští měsíc téměř beze...

Výběr článků

Načítám