Hlavní obsah

Benzín a nafta v Česku počtvrté za sebou zlevnily

Novinky, ČTK, bož

Pohonné hmoty v Česku čtvrtý týden v řadě zlevňují. Průměrná cena nejprodávanějšího benzínu Natural 95 klesla od minulé středy o 37 haléřů na 32,80 koruny za litr, litr nafty za týden zlevnil o 29 haléřů na 33,22 koruny. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Foto: David Ryneš, Novinky

Průměrná cena pohonných hmot v ČR k 5. prosinci

Článek

Nafta je dražší než benzín od počátku listopadu, předtím tomu tak bylo naposledy v březnu 2015. Aktuálně jsou ceny nafty vyšší než ceny benzínu ve všech regionech s výjimkou Olomouckého kraje, kde jsou na stejné úrovni.

Nejdražší paliva z celého Česka zůstávají přes zlevnění i nadále v Praze, kde za litr naturalu řidiči zaplatí v průměru 33,54 koruny, což je o 38 haléřů méně než před týdnem. Za litr nafty potom zaplatí 33,85 koruny, což představuje zlevnění o 25 haléřů.

Naopak nejlevněji vyjdou pohonné hmoty v Královéhradeckém kraji. Tamní čerpací stanice prodávají litr benzín v průměru za 32,15 koruny, zatímco před týdnem si účtovaly o 46 haléřů více. Diesel se potom v tomto kraji prodává v ceně 32,70 koruny za litr, což je o 33 haléřů méně než minulou středu.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Ropný tanker u rafinerie v Bayonne v americkém státu New Jersey

Ceny ropy před čtvrtečním zasedáním Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) rostly. K růstu jim ve středu dopomohly signály, že kartel a jeho spojenci se kloní ke snížení těžby a jednají už jen o rozsahu tohoto snížení.

Severomořská ropa Brent krátce po 18:30 SEČ přidávala 0,3 procenta na 62,25 amerického dolaru za barel, americká lehká ropa WTI si připisovala 0,2 procenta na 53,35 dolaru za barel.

Reklama

Výběr článků

Načítám