Hlavní obsah

Bárta navrhne vládě výměnu pěti členů řídícího výboru Českých drah

– Praha

V sedmičlenném řídícím výboru Českých drah, který ve společnost plní funkci valné hromady, se chystá zásadní personální výměna. Podle návrhu ministra dopravy Víta Bárty (VV) se obmění pět členů, novým předsedou místo Romana Bočka by měl být Bártův náměstek Radek Šmerda. Návrh projedná ve středu vláda.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr dopravy Vít Bárta

Článek

Kromě Bočka, který vyměnil pozici náměstka v resortu dopravy za stejnou funkci na ministerstvu zemědělství, výbor opustí i další bývalí náměstci z MD Pavel Škvára a Eduard Havel. Odejdou také zástupci ministerstev obrany a pro místní rozvoj Bohumil Haase a Miroslav Kalous.

Novým místopředsedou se stane místo Škváry vrchní ředitel kabinetu ministra dopravy Jakub Hodinář, členem výboru za MD bude i Lukáš Hampl. Za ministerstvo obrany zasedne v nejvyšším orgánu drah náměstek Michael Hrbata, za MMR náměstek Michal Janeba. Miloslav Müller a Petr Polák za ministerstvo financí, respektive průmyslu a obchodu, zůstanou ve výboru i nadále.

"Důvodem obměny v řídícím výboru jsou personální změny ve státní správě," uvedl Jakub Ptačinský z tiskového oddělení MD. Prostřednictvím řídícím výboru vykonává stát v Českých drahách svá akcionářská práva. Dráhy jsou stoprocentně ve vlastnictví státu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám