Hlavní obsah

Babiš pokračuje ve skupování reprodukčních klinik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Investiční fond Hartenberg Holding, jehož spoluzakladatelem je ministr financí Andrej Babiš, získal většinový podíl ve společnosti První privátní chirurgické centrum. Pod značkou Sanus centrum provozuje kliniky v Hradci Králové, Pardubicích a Jihlavě. Fond o tom v pátek informoval v tiskové zprávě, výši investice nesdělil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr financí a předseda ANO Andrej Babiš

Článek

Roční obrat klinik je okolo 160 miliónů korun.

„Sanus kupujeme jako regionálního lídra v oboru asistované reprodukce s velmi dobrou pozicí v ostatních jeho specializacích, který nám umožní expanzi do dalších regionů mimo Prahu a Brno,” uvedl Josef Janov, někdejší investiční šéf Penty, který s Babišem fond loni založil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Akvizice současně rozšíří portfolio specializací poskytovaných v rámci našeho zdravotnického projektu FutureLife,” dodal. Fond a vedení Sanusu prý zajistí, aby všichni klíčoví lékaři a manažeři setrvali na svých pozicích.

Sanus vznikl v roce 1995. Nyní provozuje kliniku v Hradci Králové, která se kromě asistované reprodukce specializuje na estetickou chirurgii, gynekologii a urologii a dvě detašovaná centra asistované reprodukce v Pardubicích a Jihlavě.

Vytvářejí zdravotnický holding

Fond disponuje asi pěti miliardami korun. Podle Janova se zaměřuje zejména na investiční příležitosti v Česku, Rakousku, Polsku a na Slovensku.

Fond plánuje pod značkou FutureLife zastřešit holding zdravotnických zařízení v České republice a na Slovensku. Současně s akvizicí Sanusu v pátek FutureLife ohlásil kapitálovou investici ve společnosti Vidia-diagnostika prostřednictvím firmy Darsena. Firma poskytuje laboratorní služby v oblasti klinické biochemie, hematologie, imunologie a alergologie a diagnostiky infekčních onemocnění.

Fond tak pokračuje v expanzi v českém zdravotnictví. V Česku již koupil pražskou kliniku ISCARE I.V.F. a firmy Reprofit International a GynCentrum, které provozují kliniky gynekologie a reprodukční medicíny. [celá zpráva]

Získal také podíly ve slovenských farmaceutických firmách Imunoglukan a Pleuran. Dvě reprodukční kliniky pod značkou Iscare koupil fond v říjnu také na Slovensku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám