Hlavní obsah

Autobazary AAA Auto se stahují z Polska, do Ruska stále chtějí

Novinky, toh
PRAHA

Autobazary AAA Auto končí v Polsku. V pátek o tom rozhodlo představenstvo společnosti. Důvodem je, že společnost na polském trhu prodělávala. Dvě ze tří poboček budou uzavřeny k poslednímu červnu, další 15. srpna. Představenstvo mimo jiné přijalo rezignaci Kamila Zieglera na funkci výkonného ředitele. Jeho nástupcem se stane od 1. července David Thorley.

Článek

„Důvodem pro toto rozhodnutí (zrušení poboček v Polsku) bylo především ztrátové hospodaření divize a dále nepříznivé, vysoce pokřivené tržní podmínky silnými individuálními importy ojetých automobilů nízké kvality na polský trh, kvůli nimž by dosažení zisku polské divize bylo časově a kapitálově velmi náročné,“ stojí v tiskovém prohlášení společnosti.

Autobazary se nyní budou soustředit na trhy v Česku, Maďarsku a na Slovensku. Neúspěch v Polsku neodradil společnost pro vstup na trh v Rusku. Zde by se ojetiny měly začít prodávat příští rok, nejpozději v roce 2010.

Firma dále zvažuje jak naložit s Rumunskem. „Výkonnost divize bude průběžně monitorována a posouzením jejích výsledků se představenstvo bude zabývat a o jejím provozu rozhodne nejpozději do června 2009,“ uvedlo AAA Auto.

Autobazary vstoupily loni na pražskou burzu, od čehož si společnost hodně slibovala. Úspěch se však nekonal, firma loni vykázala ztrátu 4,9 miliónu eur, tedy v přepočtu asi 120 miliónů korun, rok předtím byla v zisku.

Reklama

Výběr článků

Načítám