Hlavní obsah

Amazon složí 50 miliónů na obchvat Dobrovíze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká internetová firma Amazon složí 50 miliónů korun pro stavbu obchvatu Dobrovíze. Jeho vybudování je jednou z podmínek, které obsahuje zatím nepodepsaná smlouva o spolupráci mezi Amazonem, obcí a místním občanským sdružením.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Zasilatelská firma v pondělí potvrdila, že je připravena dát peníze na vázaný účet, tyto peníze pak budou zárukou právě pro stavbu obchvatu.

Dopis, ve kterém Amazon potvrdil, že počítá s plněním podmínek návrhu smlouvy, dostala obec v pondělí v podvečer. Řekli to starosta Dobrovíze Martin Šafr a ředitel developerské společnosti Panattoni Pavel Sovička.

Zastupitelstvo obce už v polovině února odhlasovalo, že s Amazonem spolupracovat bude. Podle Sovičky by měla být smlouva podepsána v následujícím týdnu či dvou. Amazon podle Sovičky i starosty dohody, na kterých se s obcí a občanským sdružením Občané pro Dobrovíz během posledních měsíců domlouvá, plní. "Společnost Amazon potvrzuje, že hodlá i nadále plnit požadavky, které jsou předmětem smlouvy o spolupráci," stojí v dopise.

Starosta věří, že by se během roku 2015 mohl obchvat začít stavět. Nejdříve však musí proběhnout územní řízení a stavební povolení.

Brno je proti investici

Amazon hodlá kromě Dobrovíze postavit halu i v Brně. Místní zastupitelé se ale k investici nestaví příliš kladně, už třikrát ji v lokalitě Černovické terasy odmítli. Do věci se vložil i kraj a nabízí u Brna jiné pozemky, podle developera ale o ně Amazon zřejmě nebude mít zájem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám