Hlavní obsah

Aerolinky Ryanair šetří, na palubě má být jen jeden záchod

Novinky, pit
Dublin

Irské nízkonákladové aerolinky Ryanair hodlají v rámci snižování nákladů a zvyšování výnosů odstranit na palubách svých letadel dvě ze tří toalet. Tento krok by měl umožnit vytvoření prostoru až pro šest dalších cestovních míst. Uvedl to server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ředitel nízkonákladových aerolinek Ryanair Michael O'Leary

Článek

Toto rozhodnutí by mohlo v letadlech způsobit nepříjemné tlačenice o místo, kam i král musí chodit sám. Případné námitky nechávají šéfa aerolinek Michaela O'Learyho zatím klidným. Podle něj tento krok nakonec ocení samotní cestující, neboť dojde ke snížení ceny letenek zhruba o pět procent.

„Na palubách našich letadel byly všechny tři toalety používány stejně jen velmi zřídka,“ nechal se slyšet O'Leary. Společnost se sídlem v Dublinu a s hlavní základnou na londýnském letišti Stansted provozuje nejdelší trasu z Britských ostrovů na řecký ostrov Rhodos, jejíž letová doba činí 4,5 hodiny.

Pro jistotu nejprve krátká zkouška 

Novinku chce Ryanair vyzkoušet nejprve na kratší vzdálenost. V úvahu tak připadá linka z Londýna do Edinburghu, Dublinu nebo do Brém.

Je otázkou, kdy a zda vůbec se tento nápad ujme. V roce 2010 O'Leary totiž oznámil, že plánuje zavést poplatek za používání toalet na palubách letadel. Po poměrně ostré kritice v tisku k tomu doposud nedošlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám