Hlavní obsah

Aerolinky kvůli počasí zrušily přes dvacítku letů do Prahy

Praha
Aktualizováno

Kvůli nepříznivému počasí v Evropě v pátek některé letecké společnosti opět rušily lety. Týkalo se to také spojení mezi Prahou a dalšími evropskými městy. Omezeno bylo především spojení s Paříží, Bruselem a Düsseldorfem. Počet zrušených linek v Ruzyni podle mluvčí Michaely Lagronové překročil dvacet.

Článek

Na lince do Bruselu v pátek aerolinky zrušily čtyři páry letů, tedy příletů i odletů. Do Düsseldorfu a do Paříže to bylo podle podvečerních údajů po třech neuskutečněných párech příletů a odletů. Tyto počty se mohou postupně měnit podle toho, jak dopravci informují o dalších plánovaných linkách. Mezi dotčenými společnostmi jsou například České aerolinie, Air France či Lufthansa.

Do centra zájmu se v pátek dostalo zejména spojení s Paříží, odkud aerolinky rušily spoje kvůli mrazivému počasí na letišti Roissy-Charles de Gaulle. Na 2000 osob tam bylo navíc evakuováno z terminálu 2E z obavy před propadnutím střechy, na které se vytvořila vrstva asi 60 centimetrů sněhu. Letiště zrušilo 400 z dnešních předpokládaných 1160 letů, což se dotklo 60 000 cestujících. Mnoho lidí tak nebude slavit Vánoce na plánovaném místě.

Na samotném pražském letišti je provoz plynulý a situace není podle Lagronové nijak dramatická. Jak vyplývá z internetových stránek letiště, většina letů přistávala i odlétala bez výrazných zpoždění. Problémy však kupříkladu zaznamenal let do Kolína nad Rýnem, který byl zpožděn nejméně o tři hodiny.

Počty zrušených linek na pražském letišti kvůli nepříznivému počasí v Evropě ve středu a čtvrtek překročily deset. V předchozích dnech přitom bylo průměrně odvoláváno zhruba dvě či tři desítky letů. Pražské letiště v zimním období v průměru odbavuje kolem 400 letů denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám