Hlavní obsah

AAA Auto zajímají už jen ojetiny, divizi prodeje nových aut prodá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/BUDAPEŠŤ

Skupina autobazarů AAA Auto se zbaví větší části divize prodeje nových vozů. K prodeji nabídne společnosti General Automobil a HK Partner. Skupina naopak odkoupí akcie společnosti CarWay Holding B.V., jež je jedním z důležitých subdodavatelů poprodejních produktů a asistenčních služeb a se skupinou AAA Auto Group N.V. úzce spolupracuje. Rozhodlo o tom představenstvo firmy v rámci plánu restrukturalizace skupiny.

Článek

Největší tuzemská síť autobazarů také nabídne k prodeji některé své pozemky. "Společnost by ráda nabídla nemovitosti formou tendru, a to v co nejbližší době se záměrem dokončení prodeje do konce roku," informoval dnes mluvčí skupiny Milan Smutný.

AAA Auto, s jejímiž akciemi se od loňského září obchoduje na burze v Praze a v Budapešti, za rok 2007 vykázala konsolidovanou ztrátu 4,8 miliónu eur (v přepočtu asi 120 miliónů korun), když o rok dříve byla v zisku sedm miliónů eur (zhruba 175 miliónů Kč). Akcie firmy se v současnosti obchodují pod 20 korunami, což je o zhruba 35 Kč méně než při uvedení na burzu.

Loni firma významně expandovala, nyní se v rámci restrukturalizace zaměřuje na zlepšení výkonnostních ukazatelů, zejména ziskovosti.

Reklama

Související témata:

Související články

AAA Auto chce prodávat ojetiny v Rusku

Prodejní síť ojetých vozů v Rusku chce vytvořit největší středoevropská síť autobazarů AAA Auto společně s ruským prodejcem aut Rolf Group. Podle dostupných...

Výběr článků

Načítám