Hlavní obsah

Akcie Zentivy snížily propad

Právo, Bedřich Choděra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina emisí ve SPAD pražské burzy se v úterý vrátila k růstu. Největší zájem byl o ČEZ, který zpevnil o 1,17 procenta na 871 Kč. Nejvíce ale posílila Zentiva, a to o 2,28 procenta na 1258 Kč, a smazala tak část ztrát z předchozích dní. Vzhůru se vydaly i oba peněžní ústavy, Erste Bank o 1,01 procenta na 1500 Kč, Komerční banka o 0,65 procenta na 3431 Kč. Telefónica O2 přidala 1,18 procenta na 463,40 Kč. Index PX vzrostl o 0,88 procenta na 1538,5 bodu.

Článek

Pro sestup se znovu rozhodly akcie Orco, oslabily o 1,10 procenta na 2702 Kč. Lucemburská realitní společnost, jejíž akcie se obchodují na pražské burze, chce vstoupit i na burzy v Budapešti a Varšavě. Tento krok se plánuje na první pololetí příštího roku. Kromě Prahy se tyto akcie obchodují také v Paříži; firma je velmi aktivní na středoevropských trzích rezidenčních i komerčních nemovitostí.

Evropské burzy vyměnily ranní ztráty za odpolední zisky. Investory zajímaly čtvrtletní výsledky hospodaření dalších velkých podniků. Švýcarská finanční skupina UBS oslabila o 5 procent po oznámení slabšího než očekávaného zisku. Akcie nizozemské telekomunikační firmy KPN, která podnikala také v ČR, klesly o 1,2 procenta, když zaznamenala větší pokles služeb v pevných telefonních linkách. Dařilo se však automobilkám, DaimlerChrysler posílil o 3,5 procenta, Renault o 1,6 procenta.

Ceny akcií maloobchodních řetězců se neshodly na směru vývoje. Ahold, který má v ČR obchody Albert a Hypernova, posílil o 1,84 procenta, německé Metro, vlastník obchodů Makro, sestoupilo o jedno procento.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám