Hlavní obsah

Akcie ČEZ vylétly k 850 Kč

Právo, Bedřich Choděra

Český akciový trh pokračoval v mírném růstu i v úvodu nového týdne. Nadpoloviční většina titulů ve SPAD posílila. Nejvíce se tradičně obchodovalo s akciemi ČEZ, které zpevnily o 0,81 procenta na 847,10 Kč, i když se uprostřed seance dotýkaly již 850 Kč.

Článek

"Růst tohoto titulu považujeme za předzásobení před zahájením obchodování v Polsku," uvedl Vladimír Vávra na internetových stránkách společnosti Patria Finance.

Akcie Philip Morris ráno přidaly kolem 250 korun po zprávě o stabilizaci tržního podílu v ČR, ale nakonec se spokojily s přírůstkem 0,95 procenta na 11 105 Kč. Erste Bank se dostala zpět nad 1500 Kč a posílila o 1,41 procenta na 1513 Kč. Ještě více zpevnily akcie CME (CETV), a to o 1,86 procenta na 1695 Kč. Zentiva, která zveřejní hospodářské výsledky již příští pondělí, oslabila o 0,23 procenta na 1297 Kč. Index PX vzrostl o 0,65 procenta na 1526 bodů.

Západoevropské burzy v pondělí odpoledne oslabily, když akcie ropných firem reagovaly na pád ceny ropy na dlouho nevídanou úroveň. Většina velkých ropných firem na burzách ztrácela kolem jednoho procenta, investoři stále ještě nevěří, že se další země připojí k záměru OPEC snížit produkci ropy. Naproti tomu akcie leteckých přepravců kvůli levnější ropě zpevnily, například BA o dvě procenta. Největší zájem investorů a analytiků je však již soustředěn na nadcházející jednání měnového výboru amerického Fedu, na němž se rozhodne o výši úrokových sazeb v příštím období.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám