Hlavní obsah

Benzín zlevnil o 52 haléřů na 29,20 Kč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Řidiči se mohou radovat, ceny benzínu v ČR nadále klesají. Benzín Natural 95 zlevnil za poslední týden o 52 haléřů na průměrnou cenu 29,20 Kč za litr. Nafta zlevnila o 27 haléřů na 28,73 Kč.

Článek

Nejlevněji tankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr benzínu přijde v průměru na 28,28 Kč. Méně než 29 korun stojí litr pohonných hmot také v Královéhradeckém, Pardubickém a Plzeňském kraji. Naopak nejdražší je na Vysočině, kde čerpací stanice litr Naturalu 95 prodávají v průměru za 29,80 Kč. V hlavním městě se litr prodává za 29,43 Kč.

Nafta je opět nejlacinější v Plzeňském kraji, ve kterém se litr prodává v průměru za 27,89 Kč. To je zhruba o 1,50 Kč méně než ve Zlínském kraji, kde je nafta nejdražší.

Poprvé od dubna klesla průměrná cena benzínu pod 30 korun minulý týden. [celá zpráva]

Za poklesem cen u českých čerpacích stanic je snižování cen ropy ve světě. Současné ceny ropy nejsou příliš vysoké a surovina je ve světě levnější než Coca-Cola. V rozhovoru s americkým listem The New York Times to řekl šéf italské ropné společnosti Eni Paolo Scaroni. Ceny ropy se pohybují kolem 60 dolarů za barel a proti rekordům z poloviny července klesly asi o 25 procent.

Reklama

Související články

Benzín se prodává i za méně než 28 korun

Ceny pohonných hmot v České republice pokračují v poměrně rychlém poklesu a na mnoha místech se dá nejprodávanější Natural 95 natankovat již za méně než 28...

Výběr článků

Načítám