Hlavní obsah

Karlovarský kraj byl bez proudu

Právo, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Prakticky celý Karlovarský kraj se v pátek po poledni ocitl bez elektrického proudu. Lidé na různých místech byli bez elektřiny zhruba čtvrt hodiny až hodinu. Výpadek způsobila závada na jedné z rozvoden.

Článek

Bez proudu byli lidé například v Chebu, Karlových Varech a v Sokolově. "V souvislosti s výpadkem jsme vyjížděli ke třem událostem, jednalo se o lidi uvězněné ve výtahu," řekl Právu operační důstojník karlovarských hasičů.

"Bez elektriky jsem byl asi 40 minut, na tu dobu jsem zavřel obchod," uvedl pro Právo jeden z živnostníků v Chodově na Sokolovsku.

Dodávky elektřiny v kraji energetici obnovili zhruba kolem 14:30. "Výpadek způsobila závada na rozvodně u Sokolova, technici ji postupně odstraňovali," řekl mluvčí skupiny ČEZ pro západních Čechy Martin Sobotka.

Poruchu transformovny napětí z 220 kilovoltů na 110 kilovoltů zavinil patrně zkrat, který nastal po zapojení opravené linky s vysokým napětím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám