Hlavní obsah

ČSA prodávají catering a cargo terminál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

České aerolinie (ČSA) prodají svůj cateringový provoz a cargo terminál na letišti v Praze - Ruzyni. Společnost si naopak ponechá duty free obchody a nákladní přepravu na palubách. ČSA se chtějí v budoucnu zaměřit výhradně na přepravu osob. Ostatní činnosti, které s tím přímo nesouvisejí, se tak společnost rozhodla prodat.

Článek

"Zásadním kritériem pro rozhodnutí o prodeji bude cena a optimální dohoda o zajištění spolupráce a služeb pro České aerolinie," řekl prezident ČSA Radomír Lašák.

K prodeji svého cateringového provozu ČSA v pondělí oslovily možné investory. Investoři pro cargo terminál budou osloveni v průběhu října. Vítěze tendru by ČSA chtěly u obou prodávaných společností  vybrat v únoru 2007. 

Duty free si ČSA ponechají

Stávající catering ČSA bude nabízen k prodeji jako celek, prodej cargo provozu byl rozdělen do dvou částí. Samotný objekt cargo terminálu nabídnou ČSA k prodeji, ponechají si ale nákladní přepravu na palubách letadel ČSA. Nákladní přeprava totiž vyvažuje letadla. Samotný terminál ale může podle ČSA provozovat i jiný vlastník.

Charakteristika ČSA Catering, Cargo a Duty Free

ČSA Catering - zajišťuje letecké stravování od výroby jídel až po jejich dodávku na palubu letadel ČSA i letadel jiných leteckých společností

ČSA Cargo - zajišťuje leteckou přepravu nákladu na pravidelných a charterových linkách ČSA, a také provoz cargo terminálů na letišti Praha-Ruzyně

ČSA Duty Free zahrnuje prodej zboží na palubách letadel ČSA a v obchodech na letištích. ČSA v současné době provozují čtyři obchody Duty Free - tři v Praze a jeden v Karlových Varech.

Duty free si ČSA ponechají. "Odprodej této činnosti by kvůli omezené době nájemních smluv na prostory, v nichž obchody na letištích sídlí, nepřinesl významný ekonomický efekt. Pro ČSA je finančně výhodnější si tuto ziskovou činnost ponechat, " dodala Hupáková.

Reklama

Související témata:

Související články

ČSA zřejmě rozšíří dálkovou flotilu

České aerolinie (ČSA) vážně uvažují o rozšíření své flotily pro dálkové lety. Oslovily už oba největší světové výrobce dopravních letadel - evropské konsorcium...

Výběr článků

Načítám