Hlavní obsah

Skotská firma bude v ČR vyrábět dorty pro děti

LOUNY

Skotská pekařská skupina Lightbody postaví v Lounech speciální pekárnu na výrobu dortů a dalších sladkostí určených zejména na dětské oslavy. Během pěti let by zde mělo vzniknout až 500 nových pracovních míst.

Článek

"Výstavba bude zahájena v říjnu a spuštění provozu plánujeme na jaro příštího roku," řekla provozní ředitelka Lightbody Dee Scott. "Již dnes hledáme vyšší a střední management. Nábor ostatních profesí začne na přelomu ledna a února 2007. Kromě toho bychom chtěli zaměstnat designéry, kteří by se zabývali navrhováním nových druhů cukrovinek, " dodala.

Společnost má výrobní závod nedaleko skotského města Glasgow a  rozhodla se pro rozšíření výrobních kapacit, takže v České republice bude stát druhá pobočka firmy. Náklady na vybudování závodu a nákup technologií dosáhnou 120 miliónů korun.

Společnost Lighbody vyrábí cukrovinky pro zvláštní příležitosti. Vlastní licenci od Walta Disneyho na motivy z jejich filmů, děti tak například mohou mít dort s postavičkami z filmů jako Hledá se Nemo, Toy Story nebo Úžasňákovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám