Hlavní obsah

Ostravská firma bude vyrábět disky pro automobilku Kia

– OSTRAVA

Ostravská společnost Hayes Lemmerz Autokola bude vyrábět ocelové disky pro kola osobních automobilů Kia vyráběných na Slovensku. Ve středu to řekl konzultant Hayes Lemmerz Autokola Erich Zipser. Předpokládá, že ostravská firma bude i dodavatelem automobilky Huyndai.

Článek

Objem dodávek na Slovensko bude podle Zipsera záviset na tom, jak se vyvine trh. Předpokládá se, že Kia bude vyrábět až 300 000 vozidel ročně. Polovina z nich by podle Zipsera mohla být vybavena ocelovými koly, druhá polovina hliníkovými.

Ta v Ostravě vyrábí sesterská Hayes Lemmerz Alukola, která by se podle Zipsera také ráda stala subdodavatelem slovenské automobilky. Výběrové řízení na dodávky hliníkových kol pro společnost Kia ještě nebylo podle Zipsera uzavřeno.

Zipser doufá, že kontrakt pro firmu Kia by mohl otevřít dveře i k dodávkám pro budoucí továrnu Hyundai, která se od podzimu 2008 chystá postupně vyrábět tři modely automobilů. [celá zpráva] Firma chce získat kontrakt minimálně na jeden z nich, zcela nový vůz třídy C-MPV. "Tuto řadu bychom rozhodně chtěli pokrývat my," potvrdil Zipser.

Ostravská Autokola ročně vyrobí okolo pěti miliónů kol pro osobní automobily. Pokud by chyběla výrobní kapacita, firma by podle Zipsera nerušila žádné jiné zakázky a řešila by to investicemi do rozšíření.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám