Hlavní obsah

Firmy z Hongkongu se tlačí do Česka

Právo, svj

Jen tři týdny poté, co zástupci osmi velkých čínských firem uzavřeli v Praze s několika českými podniky kontrakty za více než 400 miliónů korun, míří do ČR další čínská obchodní mise. Tentokrát ale nebude z tzv. pevninské Číny, ale z Hongkongu.

Článek

Mise, v jejímž čele bude hongkongský ministr pro ekonomický rozvoj Stephen Ip, se uskuteční tento týden od středy do pátku. Podle odborníků je logickým vyústěním rostoucího zájmu hongkongských firem o český trh v posledních měsících.

Zatímco loni celkový export z Hongkongu do ČR vzrostl o čtvrtinu na 344 miliónů dolarů (asi 7,5 miliardy Kč), v letošním prvním pololetí meziročně posílil o rekordních 93,1 procenta.

Desítka významných hongkongských firem z řad výrobců hraček, elektroniky či oděvů bude v Praze především hledat cesty, jak se uplatnit se svým zbožím na českém trhu.

"Cílem návštěvy hongkongského ministra je však i ukázat Hongkong jako perspektivní destinaci pro české podnikatele," řekl Právu ředitel české pobočky Hongkongské rady pro rozvoj obchodu (HKTDC) Martin Levanti. Zástupci českých firem se mohou zúčastnit středečního semináře v Praze, který se možnostmi prohlubování obchodní spolupráce bude podrobněji zabývat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám