Hlavní obsah

Britští experti: Indická Coca-Cola je bezpečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Americkému nápojovému gigantovi Coca-Cole se snaží podat pomocnou ruku Velká Británie. Britští vědci prohlásili, že Coca-Cola, kterou společnost prodává v Indii je bezpečná. Šest indických států nedávno zakázalo pití a prodej tohoto nápoje kvůli obavám, že nápoje jsou zdravotně závadné, protože překračují povolené množství pesticidů.

Článek

Britští vědci prohlásili, že výsledky jejich testů ukazují, že nealkoholické nápoje firmy Coca-Cola odpovídají standardům EU.

Středisko pro vědu a životní prostředí (CSE), které na překročení limitů pesticidů v nápojích přišlo, však namítá, že britští vědci testovali jen vzorky Coca-coly, které jim dodala sama firma.

Frank Lavin, náměstek britského ministerstva pro mezinárodní obchod, indické státy dokonce varoval, že jejich zákaz pití nealkoholických nápojů firem Coca-Cola a Pepsi může vést k tomu, že se Indie stane méně atraktivní pro americké investory, a že zákaz bude mít i negativní důsledek pro indickou ekonomiku.

Coca-Cola i Pepsi tvrdí, že jejich nápoje jsou bezpečné. Indický Nejvyšší soud nařídil oběma firmám odtajnit všechny přísady, které používají na výrobu svých nápojů prodávaných v Indii. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám