Hlavní obsah

ODS chce o rok odložit registrační pokladny

Právo, dan
PRAHA

O jeden rok chce ODS odložit zákon o zavedení registračních pokladen, které jinak budou muset obchodníci a živnostníci začít používat od 1. ledna příštího roku.

Článek

S návrhem novely zákona přišel poslanec ODS Martin Říman, s kterým ODS počítá na post ministra obchodu a průmyslu. Včera uvedl, že navrhuje schválit novelu v tzv. zrychleném jednání během jednoho dne.

"Je to jasný signál desetitisícům živnostníků, pro které by neodložení zákona znamenalo značné výdaje," uvedl Říman. Problémem ale je, že Sněmovna stále není ustavena, takže zákonodárný proces je zastaven.

Premiér a předseda ČSSD Jiří Paroubek ještě před volbami prohlásil, že nemá nic proti tomu, aby se termín zavedení pokladen odsunul. Říman mu proto poslal včera dopis, ve kterém ho o podporu odkladu žádá. "Pokud totiž bude zřejmé, že zákon podpoří i ČSSD nebo alespoň premiér, mají živnostníci prakticky stoprocentní jistotu, že k 1. lednu 2007 platit nezačne," uvedl Říman.

Předseda senátního hospodářského výboru Milan Balabán (ODS) dodal, že i horní komora umožní hladké a rychlé přijeté této předlohy.

Podle Římana nemají výhrady koaliční partneři z KDU-ČSL a Strany zelených.

Reklama

Výběr článků

Načítám