Hlavní obsah

Lidé si mohou objednat SMS o přistání letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

O příletech nebo odletech z pražského letiště mohou být lidé informováni prostřednictvím SMS. Službu zřejmě nejčastěji využijí lidé, kteří mají své blízké na palubách přistávajících letadel.

Článek

Zájemce o SMS s detaily o konkrétním letu musí na číslo 9000609 poslat zprávu ve tvaru LET a konkrétní číslo letu, tedy například LET OK 4737. Vzápětí obdrží podrobné informace o daném letu včetně termínu a hodiny odletu a příletu, destinace, odkud či kam dané letadlo směřuje, terminál odletu a typ letadla. Cena jedné SMS je devět korun.

Od září budou moci cestující na pražském letišti začít využívat také odbavení u samoodbavovacích kiosků. Sedm kiosků najdou v čelech odbavovacích ostrovů. Primárně je budou využívat hlavně business cestující bez zavazadel. Jako první by je měli mít možnost použít cestující British Airways a Swiss Air Lines, později k nim přibudou KLM a ČSA.

Ruzyně loni odbavila 10,8 miliónu cestujících, letos čeká 11,5 miliónu.

Reklama

Související témata:

Související články

Letiště Praha hlásí rekordní výdělky

Firmě Letiště Praha se loni dařilo, dokázala zvýšit svůj zisk o téměř polovinu oproti roku 2004. Loni společnost dosáhla zisku ve výši 1,432 miliardy korun,...

Výběr článků

Načítám