Hlavní obsah

Tatru koupí společnosti pod vedením Ronalda Adamse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOPŘIVNICE

Skupinu investorů, kteří koupí většinový podíl v kopřivnické automobilce Tatra, vede nynější člen dozorčí rady automobilky Ronald Adams. Skupina koupí firmu od americké společnosti Terex.

Článek

Adams trvale žije v ČR a podnik už dříve řídil. "Tatru znám velmi dobře již několik let a mám mimořádnou důvěru v její budoucnost. Ta stojí na jedinečném produktu a také na kvalitních lidech, kteří v Tatře pracují," uvedl Adams.

Tatra v 90. letech několikrát změnila majitele a hrozil jí krach. Terex firmu ovládl v roce 2003. Automobilka má před sebou zakázku od české armády v hodnotě pěti miliard korun. Pro vojáky vyrobí stovky nákladních vozů.

Automobilka byla na prodej od jara, kdy firma oznámila, že výroba nákladních vozů tatra není jejich hlavní podnikatelský zájem a hledala kupce.

Skutečným důvodem byl ale zřejmě fakt, že podle zákona mohou být ve vedení zbrojních firem pouze lidé s bezpečnostní prověrkou, a tu mohou získat jen občané ČR. To zahraničním majitelům komplikovalo řízení  firem.

Reklama

Související témata:

Související články

Firma Terex prodává kopřivnickou Tatru

Americká společnost Terex prodává kopřivnickou automobilku Tatra skupině českých a amerických investorů. Jména majitelů ani cenu Terex nesdělil. Komu byli...

Výběr článků

Načítám