Hlavní obsah

Areál výrobce kol favorit je na prodej

Právo, Ivan Blažek
ROKYCANY

Rokycanský areál zkrachovalého nástupce favoritu, společnosti Bike Technology & Public Relations (BTPR), je na prodej. Dne 17. srpna půjde do dražby. A vyvolávací cena? Patnáct miliónů korun.

Článek

"Znalecký odhad je o 3,8 miliónu vyšší," řekl Právu Petr Otte z realitní kanceláře Pubec, která dražbu - ta se bude konat v plzeňské Měšťanské Besedě - zajišťuje. Ve středu 26. července se uskutečnila první prohlídka areálu, druhá je na řadě 9. srpna. "Zájemci se již objevili, myslím, že se to prodá," podotkl Otte.

Jen komplet

Podnik, kde se výroba zastavila už před více než dvěma lety, dal do dražby správce konkurzní podstaty společnosti BTPR Pavel Tatíček. "Celý areál se bude dražit najednou," upřesnil Otte. Jedná se o soubor celkem sedmnácti budov - od výrobních objektů přes sklady až po jeden rodinný dům.

"Až na výjimky jsou ve slušném technickém stavu. Někde to vypadá, že si dělníci jen odskočili na svačinu. A ono se tam už přes dva roky nevyrábí," poznamenal Otte. Rokycanská radnice doufá, že se v areálu podaří obnovit provoz. "Pokud by se zde dělalo něco, co by Rokycany proslavilo po světě jako kdysi kola Favorit, tak by to bylo skvělé," uvedl místostarosta města Jaroslav Mráz (ODS) a dodal: "Ale hlavně aby se tam opět rozjela jakákoliv rozumná výroba a přinesla lidem práci."

Co s tím?

To, že by se v Rokycanech znovu montovala jízdní kola, není příliš pravděpodobné. "Žádný takový zájemce se zatím neozval," konstatoval Otte, který ani nepředpokládá, že by někdo využil celý dvouhektarový areál. "Spíše mu půjde o několik budov a zbytek prodá nebo pronajme. Jedna z hal by šla třeba přestavět na ubytovnu nebo administrativní objekt, místo by mohlo posloužit i jako velkoobchodní sklad," dodal Otte.

Podle konkurzního správce Tatíčka půjdou prostředky získané dražbou areálu na pokrytí dluhů zkrachovalé BTPR. Bude to však jen kapka v moři - věřitelé totiž přihlásili pohledávky za téměř 189 miliónů korun, nejvíce nárokuje finanční úřad a Česká správa sociálního zabezpečení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám