Hlavní obsah

Česká obchodní inspekce úřadovala na tržnicích

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HŘENSKO

Pracovníci České obchodní inspekce (ČOI) pro Ústecký a Liberecký kraj zabavili v závěru uplynulého týdne při kontrole stánků v příhraniční tržnici ve Hřensku na Děčínsku téměř osm set kusů výrobků za 637 000 korun. Právu to v pondělí sdělila Marcela Kohoutková, zástupkyně ředitele severočeské ČOI. S inspektory při zásahu spolupracovala i cizinecká policie.

Článek

"Kontrola byla zaměřena na nabídku a prodej výrobků, které porušují práva k ochranné známce. U textilu šlo převážně o falza značek Adidas, Nike, Puma, Diesel či Lacoste a v případě zvukových a obrazových nosičů o porušení autorského práva," řekla Kohoutková.

Při další kontrole, která proběhla v pátek v Loučné pod Klínovcem, zajistili inspektoři podle slov ředitele ČOI pro Ústecký a Liberecký kraj Vojtěcha Skály kromě textilu i stovky kusů CD a DVD nosičů za 1,27 miliónu korun.

Obdobné akce proběhly i v Jiříkově a Rožanech na Děčínsku a ve Vejprtech na Chomutovsku. Podle Vladimíra Boboka z ústecké ČOI zde inspektoři zabavili přes dva tisíce kusů CD, stovky DVD, počítačových her a přes tisíc kusů textilu za celkem 2,73 miliónu korun.

Po nabytí právní moci bude zabavené textilní zboží předáno do skladu ČOI k vytřídění pro humanitární účely. Pirátské nahrávky budou zlikvidovány.

Reklama

Výběr článků

Načítám