Hlavní obsah

Letenky ČSA zlevnily

Právo, lh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

České aerolinie (ČSA) od pondělka zlevnily ceny letenek do deseti evropských destinací. Zlevnění se týká cest do Amsterdamu, Říma, Benátek, Madridu, Kodaně, Barcelony, Milána, Larnaky, Soluně a do Splitu.

Článek

Lze je tak pořídit za pár set korun. Nabídka platí pro všechny lety od 17. července do 14. září 2006. Letenku je nutné zakoupit do 29. července.

ČSA připravily akci se společností GTS International. Garantují stejné ceny jako nízkonákladoví dopravci, jimž v Česku dominují SkyEurope a Smart Wings. Na rozdíl od nich slibují větší komfort služeb. Tarify konkurence klesly až na 190 Kč, což nezahrnuje letištní poplatky zvyšující sumu podle atraktivnosti cílového letiště o další tisíce.

Nízkorozpočtoví dopravci k nám ve velkém začali létat po vstupu ČR do Evropské unie. Ceny stlačili na minimum.

"Razantní zlevnění letenek jsme zaznamenali v případě Evropy. Propad cen od roku 1996 je až 70procentní. Poklesly také ceny letenek mimo Evropu, například do Spojených států nebo na Blízký východ. Od roku 1997 je to asi o 10 až 15 procent," sdělila Právu mluvčí ČSA Jitka Novotná. Zatímco v roce 1997 si za nejlevnější letenku po Evropě účtovaly 6990 Kč, počátkem roku šly až na 2990 Kč, o prázdninách už na pár set. Zdražení může přinést válka v Libanonu a s ní spojený nárůst cen paliv.

Reklama

Související články

ČSA více odbavují po telefonu

České aerolinie (ČSA) rozšířily pro své cestující na mezinárodním letišti v Praze-Ruzyni službu telefonického odbavení.

Výběr článků

Načítám