Hlavní obsah

ČOI: Některé skateboardy a brusle mohou být nebezpečné

OSTRAVA

Česká obchodní inspekce (ČOI) v Ostravě zakázala prodej pěti druhů skateboardů a dvou druhů kolečkových bruslí v moravskoslezských prodejnách sportovních potřeb a hypermarketech. Prodej některých sportovních potřeb a ochranných pomůcek pro volný čas, jako jsou skateboardy, kolečkové brusle, přilby a další výrobky, nemusí být podle ČOI zcela v pořádku.

Článek

Důvodem zákazu prodeje podle ředitelky ostravské ČOI Danuše Kotalové byly chybějící informace a použití výrobků, jejich údržbě, o konstrukci výrobku, ale také o nebezpečí, které hrozí v případě jejich nesprávného použití či nesprávné údržby.

"Všechny skateboardy a brusle pro sportovní účely musejí být vybaveny informací, týkající se konstrukce výrobku, pokyny pro použití, ošetřování a údržbu a bezpečnostní pravidla. Tyto informace musí být uvedeny v českém jazyce," upozornila. Při koupi těchto výrobků by si zákazníci měli rovněž všímat, jestli je na skateboardu označeno maximální zatížení.

Kontroloři ČOI zakázali rovněž prodej jednoho druhu vodáckých přileb a slunečních brýlí, protože dovozce označením nepotvrdil, že jsou výrobky bezpečné a odpovídají všem technickým předpisům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám